Cuplu, Relatii

5 modalitati de a trata o despartire atunci cand locuiti impreuna

Mutatul impreuna reprezinta unul dintre cele mai importante puncte de reper ale unei relatii. Ce se intampla insa cand lucrurile nu mai merg asa cum ar trebui, locuiti impreuna dar vreti sa va despartiti? E destul de greu sa pui capat unei relatii, mult mai greu daca trebuie sa te muti din apartamentul pe care il imparti cu partenerul. Despartirea se poate face in cateva cuvinte, mutarea necesita pregatiri, cautari si evident, o perioada in care sa locuiti impreuna fara a mai fi un cuplu.

1. Planuieste in avans. Daca tu esti cea care vrea sa puna capat relatiei, incearca sa anticipezi toate problemele cu care te vei confrunta din timp, inainte de a fii nevoita sa le faci fata. Spre exemplu, daca tu esti cea care trebuie sa se mute, asigura-te ca ai unde, ca te descurci si ca ai totul pregatit pentru a nu fi nevoita sa stai impreuna cu fostul iubit. Daca partenerul este cel care trebuie sa se mute, aloca-i timpul necesar pentru a se putea ocupa de logistica la randul sau.

2. Fii civilizata. E greu sa te desparti. Sa locuiesti impreuna cu cel de care tocmai te-ai despartit, poate fi cu atat mai stresant. Furia momentului, te motiveaza sa lupti. Natura situatiei pe de alta parte, iti cere sa fii civilizata si sa incerci sa discuti problemele cat mai calm. Trebuie sa coexistati inca o vreme, cel putin pana unul din voi se va muta.

3. Respectati-va unul altuia spatiul personal. Cand erati impreuna, imparteati totul. Acum insa, nu mai e cazul. Fiecare are nevoie de spatiul sau personal si evident, de timpul sau personal. Discutati unde va dormi fiecare, stabiliti de comun acord unde si cand veti pleca pentru a-l lasa pe celalalt sa se bucura de intimitate. Daca atmosfera e prea incinsa, unul din voi poate petrece doua-trei nopti la un prieten pana va calmati si puteti discuta normal.

4. Stabiliti limitele interactiunii. Daca ati locuit mult impreuna, va va fi greu sa renuntati la toate obiceiurile comune. In plus, tentatia de a sari in pat impreuna e foarte mare. Stabiliti sa nu o faceti. Niciunul din voi nu are nevoie de iluzia unei reconcilieri care s-ar putea sa nu se intample niciodata.

5. Stabiliti o data concreta in care unul din voi sa se mute. Odata ce v-ati decis cine ramane si cine trebuie sa plece, trebuie sa stabiliti si data exacta a despartirii totale. Sa continuati sa traiti impreuna dupa ce v-ati despartit nu e o solutie si va contribui doar la acumularea de stres emotional pentru amandoi.

Tagged , ,