Ce trebuie sa stii daca vizitezi Germania?

Am nevoie de o viză, ce document de identitate este necesar, cum pot să mă înţeleg cu localnicii? Aici găsiţi informaţii menite să vă ajute să vă descurcaţi repede şi simplu în Germania.

Cum ajung in Germania?
Pentru că mulți oameni din România vor să ajungă în Germania pentru a duce un trai mai bun, pentru a găsi un loc de muncă mai bine plătit decât în țară sau unii chiar pentru a se stabili acolo, metodele de transport în Germania sunt diverse. Puteti apela desigur la cel mai rapid mod de a ajunge, mai exact cu avionul sau puteți ajunge la destinație în Germia cu firme de transport persoane în Germania precum reNNen.ro, iar aici veți avea avantajul posibilității de a căra mai mult bagaj cu voi cu ajutorul microbuzurilor puse la dispozițe de către companie.


Condiţii pentru intrarea în ţară
Pentru a intra în Germania, aveţi nevoie de un paşaport valabil cel puţin încă patru luni de la data de intrare. Pentru cetăţenii din statele Uniunii Europene, este suficientă o carte de identitate valabilă.


Condiţii pentru intrarea în ţară
Pentru a intra în Germania, aveţi nevoie de un paşaport valabil cel puţin încă patru luni de la data de intrare. Pentru cetăţenii din statele Uniunii Europene, este suficientă o carte de identitate valabilă.

Viza
Cetăţenii statelor UE nu au nevoie de viză. În principiu, cetăţenii tuturor celorlalte state trebuie să prezinte o viză. Excepţie fac anumite state pentru care Uniunea Europeană a ridicat obligativitatea vizei. Cetăţenii acestor ţări, nu au nevoie de viză pentru sejururi care nu durează mai mult de trei luni pe semestru.

Vama
Mărfurile care provin dintr-o ţară UE sunt scutite de taxă, dacă sunt deţinute de dvs. şi nu sunt destinate decât uzului propriu.

Mărfurile introduse în Germania dintr-o altă ţară decât cele ale Uniunii Europene sunt scutite de taxe până la o valoare de 175 euro. Există restricţii la anumite produse, cum sunt tutunul, alcoolul şi parfumurile.

Clima
Clima predominantă în Germania este clima temperată, cu vânturi dinspre vest. Oscilaţii mari de temperatură sunt rare. Precipitaţiile cad tot timpul anului. De regulă, iernile sunt blânde (2 °C până la –6 °C), iar verile nu sunt prea calde (18 °C până la 20 °C).

Religia
Aproximativ două treimi din populaţia Germaniei este de religie creştină. Repartiţia între catolici şi protestanţi este relativ echilibrată, în nord protestanţii fiind mai numeroşi, în vreme ce în sud predomină catolicii. În plus, în Germania locuiesc aproximativ patru milioane de musulmani şi circa 100.000 de evrei.

Vaccinarea
Nu există vaccinuri obligatorii pentru a intra în Germania.

Totuşi, de primăvara până toamna, există riscul de a vă contamina de borelioză şi encefalită, ambele transmise prin înţepături de căpuşe. Căpuşele trăiesc mai ales în vegetaţia din apropierea solului. Cea mai bună protecţie o oferă hainele care acoperă o cât mai mare parte din corp. Dacă sunteţi înţepaţi de căpuşă, cel mai bine este să consultaţi, preventiv, un medic.

Regiunile de risc sunt mai ales Baden-Württemberg şi Bavaria, ca şi anumite districte din Hessa, Renania-Palatinat şi Turingia. Un vaccin împotriva encefalitei provocate de înţepăturile de căpuşă este recomandat pentru toţi cei care se deplasează mult în natură.

Limba
Limba vorbită predominant este germana. Există numeroase dialecte şi graiuri – acestea trădează întotdeauna din ce regiune provine cineva. Dar germana standard este înţeleasă peste tot.

În mod suplimentar, o mare parte a populaţiei vorbeşte engleza, astfel încât pentru mulţi turişti, bariera lingvistică nu constituie o problemă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *