Calatorii, Vacante

De ce am ales microbuzul pentru a calatori in Franta?

Nu de multe ori ne gandim sa calatorim intr-o tara straina. Alegerea mea a fost sa merg in Franta pentru ca desi este una dintre cele mai importante tari din lume, aceasta ascunde in spate o istorie bogata, un romantism incurabil si ca bonus, este cea mai vizitata tara din lume deoarece aproximativ 80 de milioane de turisti calatoresc anual aici.

Ca si curiozitate, stiati ca in majoritatea oraselor importante din Franta, exista o strada cu denumirea „Victor Hugo”? Ei bine, asa se pare, Victor Hugo fiind unul dintre cei mai mari scriitori romantici.

Revenind la calatoriei cu microbuzul in Franta, probabil o sa vi se para stupid cand exista atatea aeroporturi ce au ca destinatie Paris. In ciuda faptului ca cerul este minunat vazut de sus, nimic nu se compara cu un drum spre Franta cu un microbuz. Am ales aceasta varianta de transport in Franta deoarece am considerat ca pentru un pret redus pot ajunge la aceeasi destinatie, intr-un timp ce-i drept mai lung decat cu avionul dar pe de alta parte mult mai scurt decat cu autocarul.

De ce cu microbuzul? Mereu am fost fascinata de calatoriile in care stai cu capul rezemat de geamul unei masini si vezi peisajele prin care treci in drum spre destinatia finala. Pe langa asta, avantajul calatoriilor cu microbuzul in Franta il reprezinta bagajul gratuit in limita a 40 de kilograme pe care il pot lua cu mine, adica: haine, laptop, camera foto si produse de ingrijire.

Un alt avantaj il reprezinta calatoria la intoarcere, desi cursa Franta – Romania este aceeasi ca la plecare, cei de acasa au fost incantati de idee deoarece am putut sa le aduc din Paris o multime de suveniruri fara a avea grija ca platesc transportul lor mai mult decat pretul de achizitie.

Ca si final de poveste, as dori sa recomand compania de transport in Franta, TICTrans pentru seriozitatea de care a dat dovada si pentru faptul ca m-au dus direct la adresa, lucru ce cu avionul nu este posibil din motive lesne de inteles, iar un taxi in Paris ar fi costat suficient de mult.

Tagged , , , ,