Animale si Plante

Descopera limbajul si semnificatiile florilor

Descopera limbajul si semnificatiile florilor

Incepand de la originile numelor de flori, pana la caracteristicile distinctive si mitologia bogata, florile sunt imbibate in simbolism si semnificatii. Glidul nostru despre limbajul si semnificatiile florilor este creat cu scopul de a dezvalui aceste mistere ascunse, de a descoperi care sunt bogatiile florilor, si de a te ajuta sa inveti un nou limnaj – limbajul florilor.

Japonezii ii spun Hanakotoba, iar regele Charles al 2-lea a adus aceasta arta din Persia in Suedia in seculul al 17-lea. Hanakotoba este numele japonez pentru asocierea anumitelor tipuri de flori cu diferite semnificatii. Este o forma de arta antica. Floriografia – un nume extravagant dat limbajului florilor – a fost infiintat in era Victoriana, si in timp ce traducerile originale au luat diferite forme de-a lungul timului, notiunea ca prin simbolismul florilor ne putem exprima intentiile, inca este adevarata.

Simtim personalitatile diferitelor flori in alegem intuitiv o anumita floare pentru a se potrivi cu starea noastra de spirit sau cu ocazia. Din acest motiv putem suprinde pe cineva cu un buchet urias de flori galbene pentru a aduce buna dispozitie, sau ne putem declara iubirea prin trandafiri catifelati.

Alstroemeria

Asemănând unui crin miniatural, alstroemeria, numită adesea crinul peruvian sau crinul incoșilor, a fost numită după descoperitorul său, baronul Claus von Alstromer, un baron suedez care a colectat semințele.

Amaryllis

Legenda spune că amarila – floarea roșie uimitoare pe care am venit să o asociem cu sărbătorile – a început ca o nimfă timidă și timidă. Amaryllis sa îndrăgostit profund de Alteo, un păstor cu puterea lui Hercule.

Anemona

Denumirea anemonei provine din cuvântul grecesc pentru „floarea eoliană”. Potrivit mitologiei grecești, anemona a izbucnit din lacrimile lui Afrodite, când a plâns moartea lui Adonis.

Anthirium

Cu florile lor deschise, în formă de inimă și dispoziția tropicală, nu e de mirare că anturul a ajuns să simbolizeze ospitalitatea. De asemenea, cunoscut sub numele de Floarea Flamingo, Boy Flower, Painte

Aster

Cu frumusețea sălbatică și cu textura luxuriantă, astrele au fost mult timp considerate o floare vrăjită. În antichitate, sa crezut că parfumul din frunzele lor arzătoare ar putea conduce

Puterea paradisului

Având o asemănare inconfundabilă cu o pasăre viu colorată în timpul zborului, pasărea paradisului este nativă în Africa de Sud și reprezintă bucuria și, în mod surprinzător, paradisul însuși.

Bouvardia

Numit după Charles Bouvard, medicul personal la Louis XIII și supraveghetorul Grădinilor Regale din Paris, soiurile moderne de bouvardia au nume precum Pink Luck, Albatross și Royal Katty.

Garoafe

Cu o istorie care datează de mai mult de 2000 de ani, nu este surprinzător că garoafele sunt bogate în simbolism, mitologie și chiar dezbateri.

Crizantema

Cu o istorie care datează din secolul al XV-lea, mitologia crizantemei este plină de o multitudine de povești și simboluri. Denumită din prefixul grecesc „chrys-„, care semnifică aurul (culoarea originală).

Daffodilele (Narcisa)

Simbolizând renașterea și noile începuturi, narghilea este practic sinonimă cu primăvara. Deși denumirea lor botanică este narcisul, narcisele sunt uneori numite jonquils.

Delphinium (Larkspur)

Derivate din cuvântul grecesc „delphis”, adică delfinul, delfiniul sunt de asemenea cunoscute sub denumirea de larkspur. Alte nume includ călcâiul lui Lark, ghearele lui Lark’s and Knight’s Spur.

Freesia

Numita după medicul german Friedrich Heinrich Theodor Freese, frezii – cu flori în formă de clopot și miros dulce, de citrice – se numără printre cele mai populare flori parfumate.

Gladiole

Numiți după forma frunzelor lor, gladioli – din cuvântul latin „gladius”, care înseamnă sabie – au o istorie mai mare decât cea a Africii în Marea Mediterană. Simbolizează puterea și integritatea morală.

Heather

Numele științific al lui Heather, „Calluna vulgaris”, provine din grecescul „Kallune”, adică „curățat sau periat” și „vulgaris” latin, adică „comun”;

Zambila

Legenda are originea zambilei, floarea în formă de clopot, foarte parfumată, poate fi urmărită înapoi la un tânăr băiat grec pe nume Hyakinthos.

Hortensie

Intai descoperit in Japonia, numele de hortensie provine din grecescul „hidor”, adica apa, si „angos”, adica borcan sau vas. Acest lucru se traduce aproximativ în „barilul de apă”, referindu-se la nevoia de apă gălbenușă.

Iris

Mitologia irisului datează din Grecia Antică, când zeița Iris, care personifica curcubeul (cuvântul grecesc pentru iris), a acționat ca o legătură între cer și pământ.

Liliac

Povestea de liliac, conform mitologiei grecești, începe cu o frumoasă nimfă pe nume Syringa (denumirea botanică a liliacului). Captivat de frumusețea ei, Pan, zeul pădurilor și câmpurilor, la urmărit pe Syringa.

Crin

Datând încă din 1580, când imaginile de crini au fost descoperite într-o vilă din Creta, aceste flori maiestuoase au jucat de mult un rol în mitologia antică. Derivat din cuvântul grecesc „leiron”.

lisianthus

Cu o serie de nume – de la Texas Bluebell la Prairie Gentian la Lira de San Pedro – lisianthus simbolizează o natură exterioară. Locuiesc în Texas și Mexic, și au coborât dintr-o floare sălbatică din America de Nord.

Orhidee

Cel mai râvnit dintre plantele ornamentale, orhideea delicată, exotică și grațioasă reprezintă dragostea, luxul, frumusețea și puterea. În Grecia antică, orhideele au fost asociate cu virilitatea. Afla aici mai multe despre ingrijirea orhideelor.

Bujor

Cu o istorie înregistrată care datează de mii de ani, nu este surprinzător faptul că chiar și mitologia din jurul originii bujorului are versiuni multiple.

Poinsettia

Se spune că asocierea poinsettias cu Crăciunul provine dintr-o legendă mexicană. Povestea spune că un copil, fără mijloace pentru un dar mai mare, a adunat buruieni umile de pe marginea drumului pentru a se alătura bisericii în ajunul Crăciunului, iar buruienile s-au transformat în flori strălucitoare roșii și verzi.

Protea

Printre cele mai vechi familii de flori de pe pământ, care datează de 300 de milioane de ani, legenda greacă ne spune că protea a fost numită după Proteus, fiul lui Poseidon.

Ladea reginei Anne

Legenda spune că regina Anne, soția regelui James I, a fost provocată de prietenii ei pentru a crea o dantelă la fel de frumoasă ca o floare. În timp ce făcea dantelă, își prăji degetul.

Floarea-broaștei

Indigenă în Asia și celebrată pentru proprietățile sale medicinale, precum și pentru frumusețea sa strălucitoare, ranunculul de tip camelie variază de la alb la roz, roșu până la galben până la portocaliu. De asemenea, cunoscut sub numele de Buttercup.

Trandafirul

Un simbol lung al iubirii și pasiunii, vechii greci și romani au asociat trandafirii cu Afrodita și Venus, zeițe ale iubirii.

Gura-leului

Derivat din cuvintele grecești „anti”, adică „rhin”, adică nas, antirrhinum, denumirea botanică a snapdragonului, este o descriere adecvată a acestei flori în formă de bot.

Statice

Cultivat atât pentru florile sale colorate, cât și pentru calicul lor veșnic (frunza verde care înconjoară mugurul de flori), statica este, de asemenea, considerată o planta, denumită „lavanda marină”.

Stoc

Un simbol al vieții fericite și a existenței mulțumite, floarea de flori, cu florile ei dulci, înflăcărate, este nativă în sud-vestul Greciei și în Marea Mediterană.

Floarea-soarelui

În timp ce aspectul lor distinctiv și strălucitor face ușor să vedem de ce floarea soarelui ne-a ținut de mult fascinația, când au fost cultivate pentru prima oară în America Centrală și de Sud, a fost mai mult pentru utilitatea lor (furnizarea de ulei și mâncare) decât de frumusețe.

Garofita

Cu florile sale bogate colorate, dar mici, delicate, istoria dulcelui poate fi urmărită până în secolul al XVII-lea în Italia, când un călugăr sicilian, Franciscus Cupani, și-a trimis semințele în Anglia.

Flori tropicale

Native la Tropice, zona a lumii în care soarele atinge un punct direct deasupra capului cel puțin o dată în timpul anului solar.

Lalea

Inițial din Persia și Turcia, lalele au fost aduse în Europa în secolul al XVI-lea, unde au primit numele comun de la cuvântul turcesc pentru tifon (cu care turba a fost înfășurată).

Asadar, daca te-ai hotarat ce tip de floare te reprezinta, comanda cele mai frumoase buchete de flori pentru persoana iubita, doar de la FlowerLux.ro!