Copii, Sanatate

Despre sanatatea celui mic

sanatatea celui mic

Multi parinti se intreaba daca este bine sau nu sa foloseasca un umidificator camera pentru micutului lor. Umidificatoarele au inceput sa fie utilizate datorita numarului mare de infectii ale tractului respirator, cam 6-8 inectii pe an. O metoda destul de comuna pentru a-ti ajuta copilul sa se simta mai bine atunci cand are nasul infundat este cresterea umiditatii aerului in spatiul in care cel mic sta.
Umidificatorul este un accesoriu esential,mai ales in timpul iernii,cand incalzirea centrala usuca mult aerul,ceea ce il face pe bebelus sa aiba pobleme respiratorii,sinusuri inflamate sau infectii respiratorii. Umidificatorul in poate proteja de alergii si de uscartea pielii,aceste probleme fiind foarte frecvente in anotimpul rece.

Umidificatoarele pot dispersa minerale in aer care pot irita plamanii bebelusului, asa ca e recomandat sa nu folosesti apa de la chiuveta pentru a le incarca. Apa de la robinet contine multe minerale si daca este folosita pentru umidificatoare iti vei gasi obiectele din casa acoperite de o “patura” de praf albicios, si mult calcar dep us in interiorul aparatului unde microorganismele isi pot face de cap.
Ce mai este bine de stiut in legatura cu sanatatea copilului tau este terapia cu aerosoli.Acest tratament consta in introducerea pe cale respiratorie in diferite portiuni ale aparatului respirator a unor substante pulverizate sub forma de aerosoli.Ce sunt aerosolii?Sunt niste particule de dimensiuni foarte mici obtinute din combinarea unui mediu gazos cu o substanta solida sau lichida fin dispersata.
Avantajul acestora este ca sedimenteaza lent,se resorb foarte rapid prin epiteliul bronholaveolar si pot strabate un strat subtire de lichid fara a se dizolva.

Medicul va va comunica cel mai bine posibilele efecte adverse ale aerosolului recomandat.
Mamele stiu cel mai bine cat de imporant este sa trateze cat mai eficient racelile copiilor lor pentru a reda buna lor dispozitie.In paralel cu tratamentul medicamentos recomandat de doctori,trebuie sa fim in permanenta atente la cum evolueaza febra copilului,iar pentru asta,avem cu siguranta nevoie de un termometru de incredere! Pe langa acesta,este foarte util si un aspirator nazal.

Un cantar digiat pentru copilul tau iti va fi foarte util, pentru a-i afla intotdeauna greutatea si pentru a vedea modificarile acesteia.
Toate acestea te vor ajuta in mentinerea sanatatii copilului tau, care este foarte importanta.

Tagged , ,