Frumusete, Sanatate, Stil

Vrei sa ai o imagine fizica impecabila? Opteaza pentru un implant dentar pentru o dantura perfecta

Dorinta oricarei femei este de a arata mereu feminin, deosebit, de a se putea simti in elementul sau, indiferent daca participa la un eveniment sau pur si simplu merge la serviciu, iese in oras, ia masa cu prietenele etc. Din nefericire, de multe ori estetica dentara le creeaza probleme intrucat nu pot sa zambeasca fara a se simti disconfortant si nici nu simt acea incredere in propriile persoane atat de necesara uneori.

In cazul acestora, ca o solutie pentru o dantura incompleta, implantul dentar este optiunea cea mai avantajoasa. Este vorba despre acea interventie chirurgicala ce vizeaza introducerea unei radacini artificiale in locul celei lipsa si montarea dintelui nou – reprezentat de o piesa de titan fixata pe arcada dentara. Astfel, toate acele momente stanjenitoare in care nu poti sa realizezi masticatia corect, in care nu poti sa te exprimi fara efort sau sa zambesti dupa plac din cauza lipsei esteticii dentare sunt inlaturate.

Cum stii daca esti o candidata potrivita pentru un implant dentar?

Sunt anumite aspecte ce trebuie avute in vedere pentru a afla daca poti beneficia de un implant dentar. De obicei medicul dentist iti poate oferi raspunsul dupa ce iti vizualizeaza istoricul medical. Trebuie sa executi un examen de specialitate pentru a afla daca esti o candidata buna pentru implant.

De asemenea, exista si anumite limite fiziologice in care trebuie sa se incadreze osul pe care urmeaza sa se realizeze implantul. Astfel, calitatea si cantitatea osului pe care se va realiza insertia, dar si pozitia sinusului maxilar de pe arcada superioara, starea canalului cu nervi si vase din cadrul arcadei inferioare, trebuie sa se prezinte intr-o anumita stare. Dupa ce realizezi analizele de sange si tomografiile computerizate, doctorul iti poate spune daca iti poate face implant dentar.

Ce trebuie sa stii despre etapele de realizare a implantului?

Interventia de plasare a implantului incepe dupa realizarea analizelor despre care am mentionat mai sus. Aceasta se efectueaza sub anestezie, deci nu trebuie sa te ingrijorezi ca te-ar putea durea. Ulterior insertiei in os a surubului specific, gingia va acoperi dintele articifial, oferindu-i un aspect estetic natural. Poate in primele 3 ore vei simti un disconfort moderat, dupa ce trece efectul anesteziei.

In functie de numarul implanturilor, aceasta operatiune se poate desfasura pe o perioada mai scurta sau mai lunga de timp. Depinde si de cabinetul in care realizezi implantul, de tehnologia si aparatura folosita, de aceea recomandarea mea este sa te ghidezi atent dupa servicii de calitate. Este vorba si de o investitie financiara, ceea ce inseamna ca atentia ta trebuie sa fie cu atat mai sporita. Trebuie sa iti pui ca tinta obtinerea unei imagini deosebite si in functie de asteptari sa alegi si serviciile stomatologice. O adevarata doamna sau domnisoara se recunoaste si dupa modul in care isi ingrijeste dantura.

Urmatoarea perioada este definita de asteptare. Altfel spus, trebuie sa se realizeze legatura cu osul – numita perioada de osteointegrare. Aceasta se desfasoara pe un interval de cel putin 6 luni. Ulterior se ataseaza bontul protetic. Acesta, alaturi de protezarea prin coroane sau punti necesita un anumit numar de sedinte si se extinde pe un interval de pana la 10 zile.

Care sunt motivele pentru care ar trebui sa iti realizezi un implant dentar?

In primul rand, ai parte de confort deplin. Este solutia cea mai apropiata de un un dinte natural, in fapt acesta inlocuind radacina dintelui si mentinand nivelul osului in limite functionale si estetice optime. Daca optezi pentru un implant, ti se imbunatateste fizionomia fetei, masticatia, dar si fonatia. Spre deosebire de alte solutii, aceasta este de durata.

Te invit sa accesezi pagina drserban.ro daca vrei sa afli mai multe despre implantul dentar si ce implica acesta, dar si pentru a avea parte de servicii de calitate la preturi avantajoase.

Tagged , ,