Copii

Jucarii bebe categorizate pe varste de la 0 pana la 12 luni

jucarii bebe

Pe piata exista o mare diversitate de jucarii,si de aceea,ca o mamica responsabila ,te intrebi deseori care jucarie este cea mai potrivita pentru cel mic si daca ii este permis sa se joace cu aceasta.

Nou-nascutul,pana la varsta de 3 luni,va aprecia lucrurile doar cu ajutorul ochilor si auzului,doarece nu este inca capabil de a se ridica singur sau de a apuca obiectele.Vazul lui este in ceata la inceput si va fixa privirea pe acele obiecte care se afla la aprox. 40 de centimetri de el.Acesta va fi mult mai interesat de obiectele care produc un sunet usor in miscare,decat cele care sunt fixe si linistite,asa ca incearca niste jucarii muzicale din plus pe care sa le pui in jurul patutului,sau zornaitoarele care ii vor atrage atentia cu sunetul lor.Jucariile care se tin cu mana,cele care se pot misca sau cele cu senzor,cutiuta muzicala sau carti cu sabloane foarte constrastante vor atrage atentia micutului si se va bucura de acestea.
Dupa varsta de 3 luni pana la o jumatate de an ,copilul deja inepe sa se intinda dupa jucarii,asa ca poti incepe cu bara de jucarii,spirala carucior,covorase de joaca sau inele gingivale.

Dupa varsta de 6 luni,joaca micutului devine mult mai riguroasa,iar miscarile acestuia devin mult mai precise,imbunatatindu-se pe zi ce trece dexteritatea.Papusile moi sau animalele din plus ii va ajuta sa se ataseze,pediatrii incurajand aceasta modalitate de afectiune pentru dezvoltarea celui mic.De asemenea,mingiutele il vor pune in miscare,pentru dezvoltarea muschilor.Jucariile care merg singure il vor fascina pe cel mic,si il vor incuraja sa mearga de-a busilea dupa acestea.

Pana la 12 luni,copilul deja a inceput sa foloseasca orice obiect din jurul sau ,fiind tot mai interesat de jocurile interactive potrivite varstei lui,cum ar fi jucarii sortator,mingii,jocul cu telefonul sau cel cu galeata si lopata,in aer liber,care ii va prinde foarte bine.

Tagged ,