Frumusete, Stil

Manichiura in apa

Manichiura in apa

Iti doresti un nou model pentru manichiura,dar nu ai toate ustensilele necesare pentru crearea unor modele ca la salon? Uite ceva mai simplu! Manichiura in apa este o inovatie in materie de beuty practicata in saloanele de frumusete,insa,cu putina dibacie, rabdare si exercitiu,poti realiza un astfel de model si acasa.
Pentru acest lucru ai nevoie de un bol cu apa,un betisor din lemn,servetele,scobitori pentru aranjarea modelului in apa,lac protector,acetona,dischete demachiante si minimum doua culori de oja pentru realizarea modelului.Cu cat sunt mai multe culori de oja, cu atat modelul devine mai interesant si atragator.
Cum procedezi? E foarte simplu! In bolul cu apa pui cate o picatura din fiecare oja,pana in momentul in care in apa se produc mai multe unde colorate.Cu cat sunt mai multe,cu atat modelul este mai spectaculos,iar oja mai intensa.Cu ajutorul betisorului din lemn este realizat modelul dorit in oja,acest model trebuind sa fie realizat cat mai repede,inainte ca oja sa se usuce.Apoi se introduce degetul pozitionat cu unghia in jos,astfel incat sa se lipeasca de oja.Dupa ce inlaturi toata pojghita de oja din apa,poti scoate degetul ,si astfel,poti observa ca oja s-a lipit si de deget,nu doar de unghie. Acesta oja o poti inlatura cu dischetele demanchiante si betisoare de urechi imbibate in acetona,pentru surplusul din jurul unghiei.Pentru ca oja sa nu se mai lipeasca de deget atat de tare,este recomandata aplicarea uleiului de cuticule, sau lipirea unei benzi subtiri de scotch in jurul unghiei,care poate fi dezlipita dupa scoaterea degetului din apa.
La final,dupa uscarea ojei de pe deget,se poate aplica un lac de unghii care sa protejeze modelul,deoarece stratul de oja din apa este foarte subtire,deci nu foarte rezistent.
Culorile pastelate in combinatie cu albul sau negrul,pot forma modele interesante,si in acelasi timp,o manichiura discreta.