Frumusete, Remedii, Sanatate, Stil, Terapii alternative

Masajul Aromaterapeutic

Aromaterapia utilizeaza uleiuri esentiale despre care se stie ca au proprietati vindecatoare. Aceste uleiuri sunt esente concentrate extrase din flori, fructe, seminte, frunze si petale. Exista 400 de uleiuri esentiale dar numai 40 sunt folosite comun in aromaterapie. Aromaterapeutii cred ca esentele cresc nivelul starii de bine, elibereaza stresul, si ajuta la revigorarea organismului. Masajul aromaterapeutic utilizeaza uleiuri esentiale derivate din plante pentru a obtine beneficii terapeutice.

In masaj, uleiurile esentiale sunt adesea amestecate. Un masaj relaxant de exemplu, contine un amestec de ulei de lavanda sau bergamota, in timp ce uni de detensionare musculara, include un ulei de menta si eucalipt. Inainte de sedinta de masaj aromaterapeutic, terapeutul va va pune cateva intrebari ca sa stie ce masaj doriti. Ar putea sa va intrebe despre starea de sanatate, job, viata de acasa, sanatatea fizica si mentala pentru a va cunoaste nevoile.

Cum functioneaza aromaterapia?

Exista cateva teorii care explica cum functioneaza aromaterapia. Prima e ca uleiurile se absorb prin piele pana in circulatia sanguina. Uleiurile circula prin organism si au un efect asupra unui organ specific sau functie.

Masajul aromaterapeutic combina proprietatile terapeutice naturale ale uleiurilor esentiale si vindecarea prin terapia masajului. Masajul aromaterapeutic e aplicat pe nud, terapeutul va va lasa camera privata sa va puteti dezbraca. Masajul nu numai ca are efecte fizice puternice, emotionale si mentale, dar se descrie si o experienta revigoranta si relaxanta. Beneficiile masajului implica o gama larga de boli, nervoase, circulatorii, limfatice, imnune si ale sistemului muscular. Masajul aromaterapeutic e o metoda placuta pentru claritate mentala, relaxare, stres si dureri de cap.

Beneficiile masajului aromaterapeutic
-relaxeaza, echilibreaza si armonizeaza corpul
-reduce stresul
-intareste intregul organism si sprijina in procesul d evindecare
-stimuleaza sistemul imunitar sa lupte impotriva infectiilor

Tagged , ,