Copii

Plansul bebelusului

Plansul bebelusului

Plansul bebelusului este modul prin care acesta comunica foamea,durerea,teama,nevoie de somn sau alte nevoi pe care le are.
Interfoanele pentru copii si monitoarele de respiratie va vor fi de folos,impreuna cu biberoanele si suzetele care ii vor linisti pe micuti.Pentru un somn bun,copilul trebuie sa stea confortabil,pe o jenerie de patut moale.Poate este nevoie chiar si o de o aparatoare laterala.

Pentru a incepe sa va hraniti bebelusul inainte de a ajunge la faza de plans, trebuie sa invatati sa recunoasteti semnele care arata ca ii este foame: se agita, plescaie buzele, roteste capul dupa mana ta atunci cand i-o atingi de obraz, isi duce manutele la gura.
Unii copii te anunta imediat cand trebuie schimbati, altii pot tolera un scutec murdar mai mult timp. Oricum ar fi,atunci cand acestia sunt deranjati de scutec,incep sa planga.

Copiii au nevoie de multa afectiune. Le place sa vada fata parintilor, sa le auda vocea, sa le asculte bataiile inimii si pot chiar sa le detecteze mirosul unic. Plansul poate fi un mod de a spune ca vor sa fie tinuti in brate.
Daca beblusul dumneavoastra se agita adesea dupa masa si plange, este posibil sa-l doara burtica. Multi parinti apeleaza la picaturi anti-gaze, sau diferite preparate pentru copii facute din plante.Cel mai bine este insa sa dicutati mai intai cu medicul despre acest lucru.Chiar daca micutul dvs. nu are colici si nu a fost niciodata agitat dupa masa,un episod ocazional de durere provocate de gaze il pot face foarte agitat pana ii trece.
Copiii trag aer in timp ce sug la san sau din biberon. Aerul care ajunge in burtica le poate crea un disconfort. Unii copii sunt cu adevarat deranjati de aerul din burtica, in timp ce altii nu au nicio problema si nu simt nevoia sa-l dea afara.

Daca ati indeplinit toate nevoiele copilului si el tot plange, poate fi altceva. Trebuie sa-i verificati temperatura cu ajutorul unui termometru si sa fiti atenta la orice semn de boala. Plansul copilului bolnav se distinge de plansul de foame sau frustrare. Daca plansul copilului nu suna ca de obicei,sunati medicul!

Tagged ,