Copii, Sanatate

Sanatatea bebelusului

Sanatatea bebelusului

Sanatatea bebelusului tau este cea mai importanta,iar aceasta nu tine doar de modul in care acesta este hranit ci si de conditiile in care acesta doarme,se joaca si se dezvolta.

Acesta trebuie in permanenta supravegheat ,pentru ca problemele privind sanatatea pot aparea oricand,micutii fiind foarte sensibili.
Febra la bebelusi este un semnal de alarma pentru ca poate duce la complicatii. Cresterea temperaturii corpului, in special in primele 3 luni de viata, trebuie comunicata imediat medicului pediatru.De aceea,trebuie sa intotdeauna in casa un termometru dar si un aspirator nazal in cazul in care cel mic sufera o raceala.

Cantarul pentru copii iti va spune intodeauna daca greutatea bebelusului tau este potrivita in functie de varsta acestuia.
Si terapia cu aerosoli este recomandata de doctorii pediatri.Efectul terapeutic al aerosolilor poate fi: antibacterian, bronhodilatator, antiinflamator, vasoconstrictor .La fel, efectele adverse ale aerosolilor sunt comune cu ale substantei medicamentoase introduse.
Jumatate din bolile pe care copilul tau le face sunt de natura respiratorie.Umidificatorul este un obiect necesar in camera in care copilul tau sta mai ales in anotimpul rece cand aerul devine foarte uscat datorita caldurii.
Un program de somn de aproximativ 14 ore intr-o zi este esential pentru dezvoltarea fizica si psihica a bebelusilor,asa ca ai grija ca acesta sa doarma cat si cand trebuie.

Tusea bebelusului tau nu trebuie sa te ingrijoreze, cel putin nu intra in panica de la primul acces de tuse.Tusea seaca la bebelusi poate fi un semn ca aerul pe care il respira copilul nu este tocmai curat, sau poate indica o boala. Important este sa nu intri in panica, ci sa consulti un medic pediatru care va sti cel mai bine ce este de facut.

Imunizarea bebelusului in sezonul rece este extrem de importanta!Cand exista imunitate, organismul poate lupta impotriva infectiilor sau bolilor si poate impiedica microbii sa patrunda.